Gisteren was het nog eens tijd om de inventaris van onze vriezer op te maken. Mijn voorraad aan ingevroren moedermeld is al aardig terug gebracht, maar er is nog voldoende om mee aan het experimenteren te slaan.
Ik ben in onze kasten gedoken om te kijken wat we allemaal staan hadden en wat ik daarmee kon. Het resultaat: mini cupcakes met moedermelk en fruit (appel en banaan in dit geval).
Ik deel hier alvast het recept waarmee ik op de proppen kwam, maar doe gerust eens gek en geef er je eigen draai aan met fruit en smaken die je kindje lekker vindt!
Dit recept maakt 12 mini of 6 normale cupcakes.
Ingrediënten
75 gram havermout
1 ei
100 ml moedermelk
fruit naar keuze (ik gebruikte 1 appel en 1 banaan)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in partjes. TIP: je kan kiezen om de volledige appel mee te mixen in het beslag of om een deel in kleine stukjes te snijden voor extra textuur.
Meng in een kom het ei, de havermout, moedermelk, banaan en appel. Mix fijn met een staafmixer of in een keukenmachine.
Meng eventueel stukjes appel (of ander fruit) door het beslag.
Verdeel over een ingevette cupcakevorm en bak in ongeveer 15 – 20 minuten, afhankelijk van jouw oven. TIP: wanneer de randjes beginnen te verkleuren zijn ze gaar, maar wel nog lekker zacht aan de binnenkant.
Laat nog even afkoelen in de vorm alvorens uit te halen op een koelrekje.
Tips
Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast (ong; 5 dagen)
Bewaar goed afgesloten in de vriezer (ong. 3 maanden)