Bananenpudding met moedermelk

In een recente post van @lll_vlaanderen las ik dat het niet nodig is om een monstervoorraad aan moedermelk in je diepvries te bewaren (link naar de post in je hier). 

 

Natuurlijk was het voor onze diepvriezer al te laat,
want een volledig schap (nu nog een half) was gewijd aan zakjes afgekolfde melk.
Netjes gelabeld en geordend volgens het FIFO principe (First In – First Out).

 

Als ik even keek in de vriezer, verstond ik meteen waarom ze dit zeggen.

De ideale houdbaarheidsdatum van sommige porties was al in aantocht.
Logisch, want naast de vaste voeding die stilaan zijn intrede doet bij ons zoontje geef ik uitsluitend live borstvoeding.

 

Waarom ik dan zo’n voorraad had aangelegd vraag je? “Worst case”- scenarioschrijver dat ik ben: “ge weet maar nooit als het nodig is!”..

 

Daarbij komt dan ook nog eens dat ik absoluut niet tegen verspilling kan (tot ergernis van mijn man 🙂).
Geen vezel in mijn lijf kon het daarom aan om die melkvoorraad gewoon door de afvoer te gieten of uitsluitend te gebruiken in het badwater bijvoorbeeld.
Borstvoeding is zo voedzaam, dus gebruik ik het ook het liefste om onze kleine man mee te voeden.

 

Klinkt deze situatie herkenbaar voor jou? Dan is volgend receptje misschien ook iets voor jou en je kleintje.

Ingrediënten

Bereiding

Nota's

banaan en moedermelk

LET OP

Chiazaad is erg voedzaam, maar de meningen over vanaf wanneer je dit best aan je kindje geeft zijn erg verdeeld. Sommige kindjes kunnen dit mogelijks nog maar moeilijk verteren op jonge leeftijd. Je kan daarom:

Dit recept downloaden als PDF?